FEM UN CAFÈ ?

Quan les coses a la vida et superin,
quan 24 hores al dia no et són suficients,
recorda el pot de vidre i el cafè.

Un professor, davant els seus alumnes de la classe de filosofia, sense dir ni una paraula, va agafar un pot gran de vidre i va procedir a omplir-lo amb pilotes de golf.

Després va preguntar als estudiants si el pot estava ple. Els estudiants van estar d’acord a dir que sí.

El professor va agafar una capsa plena de perdigons i la va buidar dins del pot. Aquests van omplir els espais buits que quedaven entre les pilotes de golf.

[@more@]El professor va tornar a preguntar als estudiants si el pot estava ple i ells van tornar a dir que sí.

Després, el professor va agafar una capsa amb sorra i la va buidar dins del pot. Per suposat que la sorra va omplir tots els espais buits i el professor va preguntar de nou si el pot estava ple.

En aquesta ocasió, els estudiants van respondre amb un sí unànime.

El professor, ràpidament, va afegir dues tasses de cafè al contingut del pot i, efectivament, va omplir tots els espais buits entre la sorra.

Els estudiants reien. Quan el riure es va anar apagant, el professor va dir: «Vull que us adoneu que aquest pot representa la vida. Les pilotes de golf són les coses importants com la família, els fills, la salut, els amics, l’amor, coses que t’apassionen. Són coses que, encara que perdéssim tota la resta i només ens quedessin aquestes, les vostres vides encara estarien plenes.

Els perdigons són les altres coses que ens importen, com la feina, la casa, el cotxe,…

La sorra és la resta de petites coses.

Si primer posem la sorra en el pot, no hi hauria espai per als perdigons, ni per a les pilotes de golf.

El mateix passa amb la vida. Si utilitzem tot el nostre temps i energia en les coses petites, mai no tindrem lloc per a les coses realment importants.

Para atenció a les coses que són crucials per a la teva felicitat.

Juga amb els teus fills, dóna’t temps per anar al metge, vés amb la teva parella a sopar, practica el teu esport o afecció favorita. Sempre hi haurà temps per netejar la casa, per reparar la clau de l’aigua,…

Ocupa’t primer de les pilotes de golf, de les coses que realment t’importen.

Estableix les teves prioritats, la resta només és sorra».

Un dels estudiants va aixecar la mà i va preguntar què representava el cafè.

El professor va somriure i va dir:

«Que bé que em facis aquesta pregunta! El cafè és per demostrar que encara que la teva vida et sembli plena, sempre hi ha lloc per a un parell de tasses de cafè amb un amic.»

M’ ho han enviat per mail.. i ho he trobat tan bonic que no me n’he pogut estar de posar-ho al bloc per compartir-ho amb vosaltres…

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: FEM UN CAFÈ ?

  1. Coneixia la història, però no la metàfora final del cafè. M’ha semblat molt interessant.

  2. Nica diu:

    Gràcies Dizzy, perquè realment la trobo preciosa, la història i la reflexió final, tant debó les meves classes a l´escola haguessin estat així :-). I és que, en el fons, sempre ens passem la vida preocupant-nos de petites tonteries, que no són res més que això, tonteries i a sobre sense importància… quant temps perdut!

  3. Viatger diu:

    Molt agut el filòsof. M’ha agradat molt.

    Intento sempre seguir el que expresa aquesta metafora ! Per tant , plego de la feina i vaig cap a casa que ja es l’hora d’estar amb les pilotes de golf”

Els comentaris estan tancats.